Breussova masáž

Regeneruje meziobratlové ploténky, čímž vyřeší široké spektrum zdravotních potíží a mimo jiné vede k odbourávání hluboko uložených psychických problémů. Je to jemná, příjemná, účinná a uklidňující masáž, která působí na nervový systém a pohybový aparát. Je prováděna pomocí třezalkového oleje, který se vtírá po celé délce páteře. Masáží a působením oleje dochází k lepšímu okysličení tkáně obratlů, odplavování škodlivin krví a stimulaci nervových vláken, vedoucích z páteře.

 

 

Důraz je přitom kladen na postižená a bolavá místa. Masáž je prováděna speciálními pomalými hmaty vedoucími přímo po páteři. Při masáži se uvolňují meziobratlové bloky a tím se páteř srovná do přirozené pozice. Výborně působí na ztuhlé svaly zad a svaly okolo páteře, a proto je vhodné ji použít jako přípravu před ošetřením páteře. Po masáži dochází k výrazné psychické úlevě.

Breussova masáž je vhodná nejen jako řešení vzniklého problému, ale zabývá se hlavně prevencí. Masáž je možno libovolně opakovat. Po jemné masáži se položí na páteř hedvábný papír a postupným přikládáním rukou dochází k magnetizování. Třezalkový olej proniká hlouběji do páteře a nečistoty se působením osmózy hromadí na drsné straně papíru.

 

 

Meziobratlová ploténka je pružná destička sloužící k odpružení a rotaci páteře, tlumí nárazy, kterým je páteř vystavena například při chůzi, běhu, skoku...     S přibývajícím věkem a vlivem vzpřímeného držení těla na ní vznikají degenerativní změny. Je-li ploténka zmáčknuta, ztrácí postupně svůj objem, pružnost, funkci a postupně degeneruje nebo dojde k jejímu výhřezu – prolapsu.
Ploténky se regenerují hlavně v noci, proto je dobré se před spaním protáhnout, aby byla páteř uvolněná.

Metoda pochází od Rudolfa Breusse (1899 – 1990), rakouského léčitele a experta na přírodní medicínu. Známá je jeho metoda léčení rakoviny speciální dietou. Zabýval se ale i pohybovým aparátem a problémy s páteří. Podle Rudolfa Breusse  neexistují opotřebované ploténky, nýbrž zdegenerované, které se touto masáží regenerují.

 

Kontraindikace Breussovy masáže:
•      Onkologická a zánětlivá onemocnění
•      Epilepsie
•      Akutní stavy (akutní výhřez ploténky)
•      Bechtěrejevova choroba
•      Těžké psychické poruchy

 

Galerie fotek

 

Upozornění: Po masáži třezalkovým olejem není vhodné chodit na slunce, protože u citlivých lidí se světlou pletí může hypericin, který třezalka obsahuje, vyvolat fotosenzibilitu po pobytu na slunci. Ta se může projevit svěděním nebo skvrnami na kůži. 

 

Breussova masáž  60 min                                   900 Kč

 

Chci se objednat

 

Mám zájem o dárkový poukaz


  

  

 


 

 

 

Vytváří StudioMC na systému PublicMC s podporou MediaMC | © PublicMC 2005 - 2024