Péče o mastnou a smíšenou pleť

 

Smíšená pleť se vyskytuje nejčastěji. Skládá se ze dvou různých typů pokožky. Normální až suché kůže a mastné, problémové kůže. Pleť v T-zóně (čelo, nos a brada) má tendenci se více mastit a na povrchu vytvářet nečistoty. To je způsobeno tím, že mazové žlázy v těchto oblastech jsou více aktivní. Líce jsou naopak příliš suché. 

 

 

 

 


PÉČE: je důležité, abyste pleť čistili – 1x ráno a poté večer. Při častějším používání by se pokožka začala nadměrně vysoušet. Při péči o pleť je důležité myslet na to, že každá obličejová část potřebuje individuální péči! T-zóna musí být zbavena mastnoty, zatímco suché oblasti musí zůstat dostatečně hydratované. Používejte lehký krém s nízkým obsahem oleje a aplikujte jej po celém obličeji, ale zejména v oblasti T-zóny. Dbejte na to, aby byl krém určený pro smíšenou pleť. 

 


Mastná pleť je jedním z nejčastějších kožních problémů. Tato pleť má sklon k uhrovitosti a z pórů se dá vymáčknout olejovitá hmota, která vzniká nadměrnou činností mazových žláz. Výhodou této pleti je dobrá pružnost a pomalejší stárnutí.

 

 

PÉČE: pravidelná každodenní péče pleti exfoliačním čistícím prostředkem /ráno a večer. Výborný je prostředek s kyselinou salicylovou, která pomůže odstranit přebytečný maz a odumřelou kůži. Používejte i tonikum s obsahem kyseliny salicylové – vhodná pro léčbu akné. Krém na akné používejte jednou denně. Večer pak použijte hydratační krém.

 

Hydratace je velmi důležitým krokem u mastné pleti. Používejte krém, který je lehký, bez olejů a na vodní bázi. Důležitá je hmotnost složení, protože těžší hydratační přípravky mohou ucpávat póry a zanechávají pokožku mastnější než na začátku. 


Lehčí hydratační krémy – například gelové krémy a séra – obvykle fungují nejlépe.


Kyselina hyaluronová, také známá jako hyaluronát sodný, je významnou složkou proti stárnutí. Přirozeně se vyskytuje v kůži a lokální aplikace posiluje její přirozené výhody.   Je nekomedogenní – hydratuje bez ucpávání pórů, což z ní dělá skvělý hydratační přípravek pro mastnou a aknózní pleť.  

Používejte pleťové masky, které vám mohou pomoci s vaší mastnou pletí. 

 

Kosmetická péče Bio Actif                       90 minut                1800,- Kč

(odlíčení, dvojité povrchové čištění, dvojitá exfoliace, úprava obočí, hloubkové čištění, ozonizér, masáž, 2x maska, masáž rukou, barvení obočí/řas, závěrečná péče)


Kosmetická péče Bio Actif                       60 minut                1400,- Kč

(odlíčení, dvojité povrchové čištění, dvojitá exfoliace, úprava obočí, 2x maska, krátká masáž, závěrečná péče)       
 

 

 

Vytváří StudioMC na systému PublicMC s podporou MediaMC | © PublicMC 2005 - 2024