Péče o suchou a velmi suchou pleť

Pečování o suchou a velmi suchou pleť

Suchá pleť má sníženou schopnost tvorby kožního mazu a potu, díky čemuž ztrácí svou pružnost. Je dána geneticky. Vrásky se vyskytují brzy a jsou způsobeny nedostatkem přirozeného mazu a nekvalitním či slabým hydrolipidovým filmem. 
Pokožka je náchylná k podráždění, svědění, loupání, na omak je drsná, tenká, bez jasu, lesku a na pleti se tvoří šupinky. Velmi špatně se líčí. Osoby s touto pletí pociťují často pnutí nebo stahování pokožky. Tato pleť je také velmi citlivá. 

Péče:
- Je důležité používat jemné čisticí produkty, které neobsahují dráždivé složky, jako je alkohol. I mýdla mohou pleť vysušovat. Jemné exfoliační produkty používejte 1x týdně.

- Hydratace je klíčovým prvkem. Vyberte si kvalitní hydratační krém nebo lotion a masku s obsahem kyseliny hyaluronové, glycerinú nebo ceramidú, které pomohou udržovat vlhkost v pokožce. Vhodný je mandlový olej bohatý na vitamín E, krémová čistící mléka, jemná tonika, vyživující emulze, jemné gomáže, intenzivní séra, vyživující masky (např. Alginátové - základem je alginát z mořské hnědé řasy)

- Sluneční záření může zhoršit suchost pokožky a způsobit další problémy, jako jsou vrásky a pigmentace. Používejte širokospektrální ochranný faktor (SPF) na obličej a krk, abyste ochránili svou pleť před UV zářením. 

 

- V zimních měsících a v prostředích s vysušujícím vzduchem používejte zvlhčovače vzduchu, které pomáhají udržovat optimální vlhkost v místnosti. 

- Konzumujte potraviny bohaté na omega-3 mastné kyseliny, vitaminy A, C a E, které přispívají k zdravé pokožce. Nezapomínejte také pít dostatek vody, pro udržení hydratace zevnitř. 

- Dopřejte si mírně teplé sprchy nebo koupele a omezte jejich délku. 

Pokud máte závažné problémy s pokožkou, je potřeba konzultace s dermatologem, aby vám mohl poskytnout personalizované rady a léčbu.
 

Kosmetická péče Bio Actif                   90 minut                   1800,- Kč
(odlíčení, dvojité povrchové čištění, dvojitá exfoliace, úprava obočí, hloubkové čištění, ozonizér, masáž, 2x maska, masáž rukou, barvení obočí/řas, závěrečná péče)


Kosmetická péče Bio Actif                   60 minut                   1400,- Kč
(odlíčení, dvojité povrchové čištění, dvojitá exfoliace, úprava obočí, 2x maska, krátká masáž, závěrečná péče)  

 

 

 

Vytváří StudioMC na systému PublicMC s podporou MediaMC | © PublicMC 2005 - 2024